• English
  • Deutsch
  • Français

Houthaven

Foto: Gebhard Friedl

Tijdens een rondleiding door de Houthaven worden de geschiedenis en de recente en toekomstige ontwikkelingen toegelicht.

De Houthaven een voormalig industrieel terrein, wordt getransformeerd tot een gebied met zeven schiereilanden waar plaats is voor rond de 2.500 woningen, scholen en bedrijfsruimten. De ambitie is om een 100% klimaatneutrale wijk te realiseren.

Blok 0 markeert de start van de ontwikkeling van de Houthaven. Zes verschillende bouwgroepen hebben hier 250 woningen, ateliers en bedrijfsruimtes gerealiseerd.

Toelichting Marlies Rohmer

Ook de Energieneutrale Brede School, ontworpen door Marlies Rohmer Architects & Urbanists, en het 4e Gymnasium, ontworpen door Paul de Ruiter Architects, zijn inmiddels volop in gebruik.

Het spectaculaire Pontsteigergebouw, ontworpen door Arons en Gelauff architecten, is sinds 2015 in aanbouw. In het gebouw, dat de vorm van een poort krijgt, komen 366 appartementen, een restaurant en parkeervoorzieningen.

De Houthaven wordt met de Spaarndammerbuurt verbonden via een park boven op een nieuw aangelegde tunnel. Het Houthaven Park krijgt onder andere speelvoorzieningen voor de aangrenzende scholen.

Voor meer informatie en boekingen:
info@degebouwengids.nl
T 020 6231 701, M 06 135 60615