• English
  • Deutsch
  • Français

Vaartochten IJ – 2018

Photo: De Gebouwengids

Voorjaar 2017 vonden drie vaartochten over het IJ plaats, waaraan ruim 200 mensen deelnamen. Wegens het grote succes van deze vaartochten wordt voorjaar 2018 een nieuwe tocht over het IJ georganiseerd.

In 2017 viert EYE dat het spectaculaire gebouw in Amsterdam-Noord 5 jaar geleden is geopend. Ter gelegenheid van dit 5-jarig bestaan werden drie vaartochten georganiseerd.

Tijdens deze tochten stonden de ontwikkelingen aan de IJ-oevers centraal. In Noord bruist het van de bouwactiviteiten onder andere op de Buiksloterham, een voormalig industrieterrein dat transformeert naar een duurzaam woon/werkgebied. Daarnaast zijn hier creatieve plekken als de Ceuvel en de NDSM-werf, en iconische gebouwen als het Kraanspoor, de A’DAM Toren en EYE Filmmuseum te vinden.

Op de zuidelijke IJ-oevers zijn het IJdok en Westerdok gerealiseerd, is het Centraal Station gerenoveerd en uitgebreid en is de Houthaven in ontwikkeling.

De vaartocht werd gegeven in samenwerking met EYE Filmmuseum. De deelnemers mochten deze middag gratis het Panorama in het gebouw, waar de vaste presentatie te zien is, bezoeken. Bovendien kregen de deelnemers korting op het boekje EYE in een oogopslag en op het maken van een flipboekje.

Deze vaartocht is ook voor groepen te boeken. Meer informatie wendeline.dijkman@degebouwengids.nl