• English
  • Deutsch
  • Français

Indische Buurt

De Indische Buurt lag vroeger geïsoleerd tussen het spoor en de haven. Door de ontwikkeling van  het Science Park en IJburg ligt de Indische buurt inmiddels midden in de stad. door de gezamenlijke aanpak van de corporaties en de gemeente een aantrekkelijke plek om te wonen.

De buurt bestaat uit 11.500 woningen waarvan oorspronkelijk het overgrote deel sociale huur.In samenwerking met de gemeente hebben de corporaties de wijk aangepakt: woningen zijn gerenoveerd, een deel is verkocht of vrije sector huur geworden en de publieke ruimte opgeknapt.

De Berlage Blokken, gebouwd als arbeiderswoningen, worden nu bewoond door starters en (conservatorium)studenten. De Derde Ambachtsschool aan het Timorplein is getransformeerd in een hostel, bioscoop, restaurant en bedrijfsruimtes. Het oorspronkelijk Borneoblok is gesloopt en hiervoor in de plaats zijn naast nieuwe woningen ook een bibliotheek, bedrijfsruimte en horeca gerealiseerd. In de Gerardus Majellakerk – een voormalige katholieke kerk – hebben het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest hun thuisbasis gevonden.

Door de veranderingen in de buurt is de Indische Buurt een geliefde wijk geworden, waar het goed wonen is en met bijzondere restaurantjes, horeca en cultuur.

Voor meer informatie en boekingen:
info@degebouwengids.nl
T 020 6231 701, M 06 135 60615