• English
  • Deutsch
  • Français

NDSM-werf

Op de NDSM-werf worden rondleidingen gegeven met de nadruk op de transformatie van het terrein, de herbestemming van de monumentale gebouwen, de gerealiseerde nieuwbouw en de toekomstige plannen. De duur van de rondleiding is 1,5 tot 2 uur.

Op de NDSM-werf werden tot 1984 schepen gebouwd en gerepareerd. Nadat de NDSM, Nederlandsche Dok en Scheepsbouw Maatschappij, het terrein verlaten had, namen kunstenaars de leegstaande hallen en hellingbanen in gebruik. Op de werf is in de grote NDSM-hal inmiddels de grootste culturele broedplaats van Amsterdam te vinden. In de voormalige Timmerwerkplaats heeft Viacom zich gevestigd. Greenpeace heeft haar kantoor in de voormalige Smederij en op het voormalige Kraanspoor zijn kantoren gerealiseerd. Echt spectaculair zijn de drie hotelkamers in de gerestaureerde werfkraan 13. Aan de oostkant zijn inmiddels woningen te vinden, een winkel en een ROC.

Een rondleiding over het NDSM-terrein kan goed gecombineerd worden met een rondleiding Buiksloterham/De Ceuvel en Overhoeks.

Voor meer informatie en boekingen:
info@degebouwengids.nl
T 020 6231 701, M 06 135 60615