• English
  • Deutsch
  • Français

Amsterdam-West

De Houthaven is een van de grote gebieden die herontwikkeld wordt. In 2023 zullen hier rond de 2.700 woningen, scholen en bedrijfsruimten gerealiseerd zijn. Lees hier meer over de Houthaven.

De Minervahaven bevindt zich naast de Houthaven en is aangelegd rond 1880. Dit gebied ontwikkelt zich razendsnel, met spectaculaire architectuur waarin bedrijven als Calvin Klein, het Moxy Hotel en Barts gevestigd zijn.

De Spaarndammerbuurt is het afgelopen decennium opgeknapt, huizenblokken zijn gerenoveerd en de publieke ruimte is aangepakt. In deze buurt is ook ’t Schip te vinden, een prachtige voorbeeld van de Amsterdamse School.

Naast de Spaarndammerbuurt ligt het Cultuurpark Westergasfabriek. De monumentale gebouwen op dit terrein hebben inmiddels een bestemming als horeca, bedrijf en bioscoop. Lees hier meer over het Cultuurpark Westergasfabriek.

De Hallen, de voormalige tramremise in de Kinkerbuurt, is na de transformatie een hotspot geworden die Amsterdammers en niet-Amsterdammers weten te vinden. Lees hier meer over De Hallen.

Voor meer informatie en boekingen:
info@degebouwengids.nl
T 020 6231 701, M 06 13560615