• English
  • Deutsch
  • Français

Rondleiding Zuidas, Valley and The George

In het gebied Zuidas dat zich uitstrekt van de Amstel tot de Schinkel worden ca 10.000 woningen, hotels, restaurants en kantoorruimtes gerealiseerd. Inmiddels zijn ruim 3.500 woningen opgeleverd.

In 2017 opende het bijzondere paviljoen Circl. Het paviljoen diende als living lab, waar iedereen met goede ideeën over duurzaamheid en circulariteit terecht kon. Juli 2023 is Circl gesloten, op het restaurant na. Het paviljoen wordt ontmanteld en naar verwachting op een andere plaats weer opgebouwd.

Architectuurliefhebbers uit binnen- en buitenland komen op de bijzondere bebouwing van dit gebied af, zoals bij voorbeeld  het nieuwe onderkomen van de Goede Doelen Loterijen, ontwerp Benthem Crouwel Architects en The George, ontworpen door Liesbeth van der Pol, DOK architecten.

Een grote blikvanger is Valley, een spectaculair ontwerp van MVRDV. De hal en de terrassen tot de vijfde verdieping zijn publiek en kunnen ook met groepen bezocht worden. Daarnaast wordt er tijdens een rondleiding altijd gekeken of de galerie van AKZO Nobel en de hal van het St. Nicolaascollege en de Postcode Loterij bezocht kunnen worden.

Voor meer informatie en boekingen:
info@degebouwengids.nl
M 06 135 60615