• English
  • Deutsch
  • Français

Over ons

Foto: Ties van Dijk

De Gebouwengids organiseert rondleidingen architectuur en stedenbouw en is 20 jaar geleden opgericht. De kracht van De Gebouwengids ligt in de professionele aanpak van de rondleidingen vanuit een passie voor de stad en stedelijke ontwikkelingen. De stad in verandering waarbij thema’s als herbestemming / transformatie, duurzaamheid en toekomstige ontwikkelingen centraal staan.

De opdrachtgevers van De Gebouwengids zijn onder meer overheden en ontwikkelaars; architecten en stedenbouwkundigen; diverse onderwijsinstellingen (van basisschool tot en met universiteit) en andere in architectuur geïnteresseerde groepen uit binnen- en buitenland.

De Gebouwengids is opgericht door Wendeline Dijkman. Wendeline is cultuurwetenschapper, met als specialisme architectuur en stedenbouw.
Haar passie hiervoor komt niet alleen tot uiting in haar bedrijf.

Behalve de opleiding tot cultuurwetenschapper heeft Wendeline ook haar bachelor Pedagogische Wetenschappen behaald.

Als gastdocent op de Filmacademie begeleidt ze studenten Production Design bij het analyseren van gebieden en gebouwen. Daarnaast heeft ze 15 jaar bij Architectuur Lokaal, het onafhankelijk, landelijke informatie- en documentatiepunt voor architectuurbeleid in Nederland gewerkt en  diverse tentoonstellingen georganiseerd.

De Gebouwengids werkt samen met gespecialiseerde rondleiders/sters: deze architecten en architectuurhistorici zijn naast hun werk voor De Gebouwengids werkzaam in hun vakgebied als architect en/of docent.