• English
  • Deutsch
  • Français

Indische Buurt

De Indische Buurt lag vroeger geïsoleerd tussen het spoor en de haven. Door de ontwikkeling van  het Science Park en IJburg ligt deze buurt inmiddels midden in de stad.

In samenwerking met de gemeente hebben de corporaties deze wijk de afgelopen jaren aangepakt: woningen, zoals in de Berlage Blokken, zijn gerenoveerd en de publieke ruimte opgeknapt.

De Derde Ambachtsschool aan het Timorplein is getransformeerd in een hostel, bioscoop, restaurant en bedrijfsruimtes. Het oorspronkelijk Borneoblok is gesloopt en hiervoor in de plaats zijn naast nieuwe woningen ook een bibliotheek, bedrijfsruimte en horeca gerealiseerd. In de Gerardus Majellakerk – een voormalige katholieke kerk – hebben het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest hun thuisbasis gevonden.

Door de veranderingen in de buurt is de Indische Buurt een geliefde wijk geworden, waar het goed wonen is met bijzondere restaurantjes, horeca en cultuur.

Een rondleiding door de Indische Buurt kan goed gecombineerd worden met een rondleiding over het Cruquiusterrein of door het Oostelijk Havengebied.

Voor meer informatie en boekingen:
info@degebouwengids.nl
T 020 6231 701, M 06 135 60615