• English
  • Deutsch
  • Français

Almere

In Almere worden rondleidingen gegeven door het centrum, verschillende wijken zoals de Fantasie en het Homeruskwartier en door Oosterwold. Excursies worden in overleg samengesteld en zijn zowel lopend, met de fiets als per bus mogelijk.

Almere, een jonge stad, waar de eerste bewoners in 1976 kwamen wonen, zal in de toekomst groeien tot 350.000 inwoners en daarmee de vijfde stad van Nederland worden. In Almere is altijd ruimte geweest voor experiment, zoals de woningen op de Realiteit en de Fantasie laten zien en recent de particuliere bouw in het Homeruskwartier en Oosterwold. In 2022 zal de Floriade in Almere plaatsvinden. Deze zevende editie van de wereldtuinbouwtentoonstelling staat in het teken van Growing Green Cities.

Voor het centrum van Almere, heeft OMA het Masterplan ontworpen: op het gebogen maaiveld staan winkels met daarboven woningen, onder het maaiveld wordt geparkeerd en vindt de bevoorrading plaats.

De Gebouwengids geeft niet alleen in Almere rondleidingen maar ook in steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Zaandam en Eindhoven.

Voor meer informatie en boekingen:
info@degebouwengids.nl
T 020 6231 701, M 06 13560615