• English
  • Deutsch
  • Français

EYE Filmmuseum

De Gebouwengids is sinds de opening vaste partner van EYE en geeft de rondleidingen door het gebouw, met een uitleg over onder andere de architectuur en de geschiedenis en met een bezoek aan de zalen.

EYE Filmmuseum Nederland is geopend op 5 april 2012 en ontworpen door het Weense bureau DMAA, Delugan Meissl Associated Architects. Het spectaculaire gebouw heeft vier bioscoopzalen, een grote tentoonstellingsruimte, het Panorama, een workshopruimte, een restaurant, winkel en kantoren.

Een rondleiding door EYE is goed te combineren met een vaartocht over het IJ met een toelichting op de recente ontwikkelingen op de noord- en zuidoevers. Daarnaast is een combinatie mogelijk met een wandeling of fietstocht over Overhoeks, de Buiksloterham of het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord.

Rond het IJ staan het Muziekgebouw aan ’t IJ, de OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam), het Conservatorium en het Centraal Station. De Gebouwengids geeft ook in deze gebouwen rondleidingen, evenals in de volgende musea: Rijksmuseum, Stedelijk Museum en Van Gogh Museum.

Voor meer informatie en boekingen:
info@degebouwengids.nl
T 020 6231 701, M 06 135 60615