• English
  • Deutsch
  • Français

Kop van Zuid

Een rondleiding Kop van Zuid kan goed gecombineerd worden met een rondleiding Katendrecht. De rondleiding kan te voet, per fiets of met de bus plaatsvinden.

De Kop van Zuid, waar vroeger havenactiviteiten plaats vonden, is de afgelopen decennia getransformeerd in een woon/werkgebied waar oude en nieuwe bebouwing te vinden is. Het  Masterplan is gemaakt door Riek Bakker en Teun Koolhaas waarbij een hoogstedelijk gebied met woningen en voorzieningen centraal stond. Een voorbeeld hiervan is De Rotterdam, ontworpen door Rem Koolhaas (OMA), geopend in 2013. Het gebouw is ontworpen als een verticale stad en biedt plaats aan kantoren, een hotel, appartementen, restaurants en winkels.

Een belangrijke reden voor het succes van De Kop van Zuid is de verbeterde infrastructuur: er is een metro aangelegd en de iconische Erasmusbrug, ontworpen door Ben van Berkel, UN Studio, zorgt sinds 1996 voor de verbinding met de noordoever. Een nieuwe brug tussen de Kop van Zuid en Katendrecht heeft gezorgd voor een snelle verbinding tussen deze beide gebieden.

Voor meer informatie en boekingen:
info@degebouwengids.nl
T 020 6231 701, M 06 13560615